صبر در معاملات + چند ترفند

معاملهگری مثل شکار است. یک شکارچی حرفهای، رگباری تیر نمیزند؛ صبر میکند حتی اگر شده چندین روز و هفته! درنهایت، شکارش، خوراک و زندگیاش را تا چندماه تامین میکند. این اتفاق حاصل چیست؟ صبر
معاملهگران دست بیقرار دارند و تا دلتان بخواهد سریعا وارد معامله شده و سریعا خارج میشوند. دریغ از صبوری هدفمندانه و عملکرد هوشمندانه!! نتیجهی این بیقراری گله از روزگار و تهمت به بروکر و افترای کلاهبرداری به بازار است. بارها و بارها از کارآموزان و تریدرها شنیدهام که میگویند: روند صعودی بودااا. همین خرید رو زدم، روند برگشت! دوباره که معامله رو بستم روند سربالایی شد!!!! اینا همش کلاهبرداریه هی روند رو بالا پایین میکنن پول منو بخورن…
عزیزان من، واقعیت اینطور نیست. بازار کلاهبردار نیست؛ این شمایید که صبر ندارید.اگر صبر میکردید و در نقطه درست وارد میشدید، یا صبر میکردید و زود معامله را نمیبستید، این اتفاق نمیافتاد.
چرا عجله میکنید؟ بیایید بیشترین عوامل مشترک بین تریدرها را باهم بررسی کنیم:
1- ترس ازدست دادن فرصت: انگار که دنیا فقط همان یکلحظه است و دیگر هیچ نقطه شروعی به شما رخ نشان نخواهد داد! عزیزان من، بازار سراسر نعمت و فراوانیست. همچو باغی پر از میوهها و محصولات متنوع که در تمام سال سرسبز است. عجله نکنید؛ به همه شما میرسد.
2- عجله در پولدار شدن: فکر میکنید هرچه زودتر وارد معامله شده و اعداد درشتی را معامله کنید، پولها به صورت قطار، واگن به واگن وارد حسابتان میشوند. این باور غلط است. چرا که سرعت بیشتر و مبلغ بالاتر، مساویست با ورشکستگی سریعتر!
3- شباهت تریدری با سایرشغلها: یک بنا، هرچقدر بیشتر سر ساختمان بماند و تندتر آجر روی هم بگذارد، به مراتب زودتر خانه را تکمیل میکند. با این تفکر، پس اگر بیشتر پای چارت بنشینید و تندتر کلید buy/sell را فشاردهید، پول بیشتری به دست خواهیدآورد. (این تفکر بسیار احمقانه است.) تریدری اصلا شبیه بقیه شغلها نیست. اصلا! تریدری فارغ از زمان و سرعت، به عوامل ذهنی و روانی بستگی دارد.
4- جمله اشتباه:« پول من بیاستفاده مانده و من باید هرچه سریعتر یک معامله باز کنم تا پولم برایم کارکند و ثروتآفرینی کنم.» وقتی چنین جملهای در ذهن میپرورانید، در دام عجله افتاده و قطعا ضرر خواهیدکرد.
راهکار چیست؟
چرا عجله؟ به کجا میخواهی برسی؟ زمان همیشه هست و ما فقط باید از حال لذت ببریم. نه به گذشته بدهکاریم و نه میتوانیم از آینده قرض بگیریم. ما فقط باید با آرامش به دنبال فرصتهای برتر بگردیم و با حال خوبی که الآن به دست آوردیم، آینده را بسازیم.
آرامش چگونه حاصل میشود؟ دو عامل دارد: سیستم معاملاتی سودمند و اجرای آن سیستم. پس ما باید اول یک استراتژی هدفمند و سودمند پیداکرده و بعد به خودمان اعتماد داشته باشیم که به نحو احسن این سیستم را پیاده کنیم. این دو درکنارهم باعث آرامش در معاملهگری خواهند شد.
شجاعت یعنی بترس و اقدام کن! شجاعت دلیلی برای ازبینبردن عجله در فرد میشود چون او از چیزی میترسد پس طبق سیستمش و با حفظ مدیریت ریسک و سرمایه وارد معامله میشود. ولی اقدام میکند! ترکیب اینها به صورت ناخودآگاه باعث کنترل بیصبری و استمرار معاملهگر میشود! در ضمن، اینکه معاملهگر از چیزی نترسد و بخواهد با بازار بجنگد و معاملات نامتعارف داشته باشد، آن دیگر اسمش شجاعت نیست و کلهشقیست!
شجاعت واقعی زمانی در فرد ایجاد شده که بداند اشتباه کرده است، آن را بپذیرد و درصدد رفع آن مشکل بربیاید بجای اینکه بخواهد بهانه جویی کند و به دنبال مقصر در بیرون از خود بگردد! این شجاعت باعث میشود فرد صبورانه پیش برود و مشکلات و چالشها را شناسایی کند و با تفکر رشدی، سعی در حل چالشها و رشد فردی خود کند.
صبر را به لجاجت تبدیل نکنید! لج نکنید. اگر ضرر کردید، بپذیرید و چنددقیقه، یا یکی دو روز اصلا سمت بازار نیایید. ببینید دوستان، ضرر از رکان معاملهگریست. مهم نیست تعداد ضررهایتان چقدر است. مهم برآیند معاملاتتان است که در نهایت رو به افزایش است یا کاهش.
در نهایت
نکاتی که گفتهشد، عمومیست و برای بهترشدن باید قلق خودتان را بیابید. کافیست به درونتان نگاهکنید و با خود صادق باشید. مطمئنا به نکات و ترفندهایی میرسید که در هیچ کتاب و مقالهای یافت نخواهد شد.
سخن دیگر اینکه، صبر و صبوری را باید در زندگی رعایت کنید تا به معاملهتان نیز سرایت کند. اگر در ترافیک خلاف میروید، اگر نمیتوانید صف بایستید، اگر دائما درحال غر زدن و نقزدن از کندی نت هستید و.. باید این را بدانید که شما تریدر موفقی نخواهیدشد. پس سعی کنید در همه امور اصلاح شوید.
باتشکر از همراهی شما